Devamsızlık Hakkında

Devamsızlık Hakkında

Devamsızlıkla alakalı duyurumuzdur.

04.11.2022 3542

Değerli Veliler
Eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamadan devam edebilmesi ve verimli olabilmesi için öğrencilerin okula devamının sağlanması önemlidir. Bu bağlamda aşağıdaki kurallara dikkat etmenizi önemle rica ederiz.

İlköğretim Kurumlar Yönetmeliği
Madde31/b: Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ile herhangi bir dersten yıl sonu puanı 50' den az olan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir.(Sınıf tekrarı)

1       * Okulumuzun ders başlangıç saati 09:00'dur. Öğrencilerin okulda en geç olacağı saat ise 08:50'dir.

         *Öğrenciler sabah okula geç kaldıklarında  ve/veya aileleri tarafından (her ne sebeple olursa olsun) okuldan erken saatte alındığında YARIM GÜN devamsız olarak kabul edilir ve sisteme işlenir.

         *Öğrencilerin ÖZÜRSÜZ olarak toplamda 19,5 gün devamsızlık hakkı vardır.

          *Öğrencilerin raporlu devamsızlıkları(özürlü devamsızlık) ile ilgili bir gün sınırlaması bulunmamaktadır.

Tüm bu bilgiler ışığında konunun ciddiyetinin anlaşılması ve velilerimiz tarafından öğrencilerin devamsızlık takibinin e-okul üzerinden hassasiyetle yapılması gerekmektedir.

İlerleyen zamanlarda devamsızlık sıkıntısı yaşayan öğrencilerimizin velilerinin başvuruları ve devamsızlık sildirme talepleri KESİNLİKLE dikkate alınmayacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Okul İdaresi

İLETİŞİM

Adres:
Koşuyolu Mahallesi Görgülü Sokak Halil Türkkan Ortaokulu No 10 Kadıköy / İSTANBUL AYRILIKÇEŞME METRO DURAĞINDAN 1 NOLU ÇIKIŞI KULLANARAK OKULA ULAŞABİLİRSİNİZ


Telefon
(216) 545 0427


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın