Okul Müdürümüzün

Okul Müdürümüzün "Bilim ve Teknoloji Haftası" Kutlama Mesajı

11.03.2021 561

     "Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğine sahip nesiller yetiştirmek hedefiyle, 1998 yılından itibaren her yıl 8-14 Mart günleri arası, Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanmaktadır.   Devletimizin ve milletimizin mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir." sözleriyle ifade ettiği gibi, devletlerin çağa ayak uydurabilmesi ve kalkınmada söz sahibi ülkeler arasına girebilmesi bilim ile mümkündür. Günümüzde tüm gelişmiş ülkelerin, bilimsel araştırmalara önem vererek bu alanda büyük harcamalar yapmakta oldukları, güçlerini bilim ve teknolojiden aldıkları görülmektedir.

    Gelişmekte olan ülkemiz de, dünyada yaşanan değişimi ve gelişimi yakalamak için son yıllarda bilim ve teknolojiyi etkin ve verimli bir şekilde kullanmaya, bu alandaki çalışmalara bütçesinden ciddi oranda pay ayırmaya başlamıştır. Bunun sonucu olarak da, araştırma geliştirme çalışmaları daha hızlı ve verimli şekilde ilerlemekte, ülkemizin yaşam standartları hızla yükselmektedir.   Bilim adamlarımızın ve genç beyinlerimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünya çapında bilime ışık tutacak çalışmalar yapacaklarına yürekten inanarak, Bilim ve Teknoloji Haftası'nı kutluyor, bu kadim sahada uğraş sarf eden herkese başarılar diliyorum."

 

İlter AYGÜN

Okul Müdürü

İLETİŞİM

Adres:
Koşuyolu Mahallesi Görgülü Sokak Halil Türkkan Ortaokulu No 10 Kadıköy / İSTANBUL AYRILIKÇEŞME METRO DURAĞINDAN 1 NOLU ÇIKIŞI KULLANARAK OKULA ULAŞABİLİRSİNİZ


Telefon
(216) 545 0427


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın