Okul Müdürümüzün Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Mesajı

21.03.2021 565

Kış mevsiminin sona erip, baharın başlangıcını müjdeleyen ve aynı zamanda bolluğun ve bereketin sembolü olan Nevruz 'Bahar bayramı' toplumumuzda gelenek halini alan önemli günlerimizdendir.

Orta Asya'dan Balkanlara kadar uzanan geniş coğrafyada doğanın uyanışıyla birlikte kutlanan Nevruz, zengin kültürümüzün değerlerini ve çeşitliliğini yansıtan, kardeş Türk Cumhuriyetleriyle ile aramızdaki milli ve kültürel bağlarımızı pekiştiren, geçmişten günümüze büyük gururla taşıdığımız önemli bir zenginliğimizdir.

Türk dünyasında ve ülkemizde yıllardan beri bayram olarak kutlanan Nevruz, millet olarak bir arada huzur içerisinde yaşama arzusunun kuvvetlendiği karşılıklı sevgi ve hoşgörünün yaşandığı ortak bir kültür mirasımızdır.

Bu vesile ile Nevruzun, bolluğa, berekete, birlik ve beraberliğe vesile olması diler, tüm milletimizin Nevruz Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.